Kätilödoula

Tukenasi synnytyksen aikana

Kätilödoula

Haluaisitko raskausmatkallesi mukaan oman, tutun kätilön, jonka kanssa voit yhdessä valmistautua synnytykseen? Ehkä toivot, että loppuraskaudessa olisi tuttu kätilö, jolle voisit aina soittaa jos mieltä painaa jokin tai toivot kysymyksiin vastauksia tai tukea synnytyksen alkumetreille? Ja kun synnytys käynnistyy, toisiko se turvaa pyytää sinun ja ehkä myös synnytyskumppanisi tueksi tuttu kätilö kotiin ja sairaalaan sairaalakätilön työpariksi? Ja synnytyksen jälkeen voisit lopuksi käydä synnytyksen läpi saman kätilön kanssa, saaden vastauksia mieleen jääneisiin kysymyksiin. Kätilödoula voisi olla vastaus toiveisiisi!

Kätilödoulana olen tukenasi raskauden ja synnytyksen aikana sekä synnytyksen jälkeen. Kätilödoula voi olla ainoa tukihenkilösi tai toimia yhdessä toisen tukihenkilön kanssa, opastaen myös häntä. Raskauden aikana ehdimme rauhassa käydä läpi toiveita, kysymyksiä ja ajatuksia koskien tulevaa synnytystä ja autan valmentautumisessa. Saat tarpeesi mukaan kattavasti tietoa siitä, mitkä asiat vaikuttavat synnytyksen kulkuun ja millä tavoin voit itse vaikuttaa siihen. Kerron mielelläni myös erilaisista keinoista helpottaa oloasi synnytyksen aikana ja harjoittelemme niitä. Samalla kuljen raskausmatkaa yhdessä kanssasi, ollen läsnä ja tukena. Tulen paikalle kun pyydät, joko kun kotona synnytys käynnistyy tai sairaalaan. Kotonasi toimin kätilön ominaisuudessa seuraten tarvittaessa synnytyksen kulkua ja auttaen sinua rentoutumaan sekä tuntemaan olosi turvalliseksi. Voimme yhdessä pohtia sopivaa hetkeä siirtyä sairaalaan. Sairaalassa toimin tukihenkilönäsi sairaalakätilön rinnalla. Synnytyksen jälkeen tapaamme vielä kerran ja käymme yhdessä läpi synnytystä ja synnytyskokemusta.

Ota mielellään yhteyttä, jos harkitset kätilödoulan mukaan ottamista synnytykseen. Tarjoan yhden maksuttoman tutustumistapaamisen joka ei sido mihinkään. Tapaamisen pohjalta voit helpommin tehdä päätöksen siitä, olenko oikea henkilö juuri sinun synnytykseesi.

Kätilödoula-pakettini sisältää:

  • 2-4 tapaamista ennen synnytystä ja yksi synnytyksen jälkeen
  • synnytysvalmennuksen toiveiden mukaan
  • tukihenkilön koko synnytyksen ajalle - kotona ja sairaalassa
  • kätilödoulan tavoitettavuus puhelimitse raskausaikana
  • kätilödoulan 24/7 päivystys raskausviikoilla 38 - 42 ja jatkuva tavoitettavuus puhelimitse
  • synnytyksen lempeä käynnistyshoito tai äitiyshieronta tarvittaessa
  • rentoutushetki tarvittaessa