Antamisen iloa

13.12.2017

Joulu on ostamisen ja antamisen aikaa. 

Arvokkainta mitä meillä on, on aika. Sitä kulutettuamme emme saakaan sitä enää lisää. Aika usein tämä itsellä unohtuu ja kulutetulle ajalle ei aina ole helppoa laskea sen oikeaa arvoa. Vaikkapa silloin kun punnitsee, onko viisikymppiä kotiin kuljetetusta astianpesukoneesta iso hinta.

Näin yrittäjyyden alkutaipaleella olen saanut kokea tämän aika konkreettisesti.  Lahjoihin ei ole laittaa kauheasti rahaa, mutta sitäkin enemmän on nyt aikaa. Ja se on ihanaa, sillä maailmassa tuntuu olevan jo aivan liikaa tavaraa muutenkin, ja omaa aikaa on ihana antaa! Tänä vuonna on ollut virkistävää haastaa mielikuvitusta keksimällä erilaisia lahjoja, jotka osoittavat välittämistäni läsnäololla tavaroiden sijaan. Ihmisten kanssa jutellessani asiasta olen huomannut, että samanlaisia ajatuksia on lähipiirissä paljon muillakin. 

Tänään annoin lahjan jollekin, joka sitä vielä tulee tarvitsemaan kipeämmin kuin minä nyt terveenä tarvitsen. Kävin luovuttamassa verta. Aikaa kului kaikkiaan ehkä tunnin verran, osittain siksi että henkilökunnan kanssa oli mukava jutella, omenamehu oli hyvää ja mukana ollut seura vielä parempaa. Ja ihan hyvä ettei ollut kiire mihinkään, sillä kun verta on puolisen litraa kehossa vähemmän, tuli päähänikin hiukan kevyempi olo. Ainakin tuntee antaneensa jotain, jolla on suuri merkitys.

Kurkkaa oman veriryhmäsi tilanne ja käy sinäkin luovuttamassa tärkeä lahja. 

Ihanaa joulumieltä!