Synnytyksen teemaillat
90min

Teemaillat ovat kevät-tauolla uudistumassa...


...mutta ei huolta! Voit ilmoittautua  mukaan toukokuun synnytysvalmennusryhmään tai varata itsellesi yksilöllisen synnytysvalmennuksen. 


Synnytyksen teemaillat ovat viikottain vaihtuvia synnytysvalmennusiltoja. Puolentoista tunnin aikana saatte käytännönläheistä tietoa synnytyksestä yksi teema kerrallan. Painopiste jokaisessa synnytyksen teemaillassa on asianmukainen tieto ja käytännön vinkit, joita raskauden ja synnytyksen aikana voitte käyttää. Tulkaa niin monena iltana kuin toivotte!

Synnytyksen teemailtoja vietämme keskiviikkoisin klo 16.30-18.00. Alta löydät lisää tietoa kaikista neljästä teemasta. Kaikki tapaamiset järjestetään Organic Spirit Turku -hoitolassa osoitteessa Kerttulinkatu 20.

Muistathan ilmoittautua ja varata paikkasi synnytyksen teemailtaan. Voit myös olla minuun yhteydessä puhelimitse 046-9645583.

Lämpimästi tervetuloa!


Teema 1: Synnytyksen käynnistyminen ja sen kulku - Mitkä asiat vaikuttavat synnytyksen käynnistymiseen ja etenemiseen?

Synnytyksen käynnistyminen ja sen kulku ovat vahvasti liitoksissa kehoomme ja tunteisiimme. Niitä kautta voimme myös vaikuttaa synnytykseemme. Saatte kattavasti tietoa siitä, mitkä eri asiat vaikuttavat synnytyksen käynnistymiseen ja etenemiseen sekä miksi näin on. Keskustelemme kehon ja mielen yhteistyöstä ja miksi sillä on niin suuri merkitys. Käymme myös läpi synnytyksen eri vaiheet ja niiden ominaispiirteet. Saatte käytännön vinkkejä siihen, mitä voitte synnytyksen aikana tehdä itse tukeaksenne synnytyksen käynnistymistä ja sen kulkua.


Teema 2: Supistukset ja kipu - Mitä kipu on ja mitä se meille kertoo? Miten olla kivun kanssa?

Kerron kivusta ja supistustuntemuksista sekä siitä, miten ne eroavat toisistaan. Keskustelemme siitä, mikä merkitys näillä tuntemuksilla on synnytyksen aikana. Saatte käytännön vinkkejä siihen, mitä keinoja supistustuntemuksiin on ja miten voitte itse tai tukihenkilönä helpottaa oloa synnytyksen aikana. 


Teema 3: Hengittäminen, rentoutuminen, turvallisuuden tunne - Synnytyksen kolme kulmakiveä

Perehdymme tarkemmin näihin kolmeen tärkeimpään keinoon helpottaa oloa synnytyksen aikana. Näiden kolmen kulmakiven ympärille voi tarvittaessa rakentaa kaiken muun, kuten kivunlievityskeinot ja synnytysasennot. Kiinnittämällä huomiosi hengitykseen, rentoutumiseen ja turvallisuuden tunteeseen, saat mahdollisimman suuren avun myös esimerkiksi kivunlievitysmenetelmistä ja synnytysasennoista. Nämä kolme kulmakiveä ovat myös tärkein keino tukea synnytyksen käynnistymistä ja etenemistä, joten niiden ymmärtäminen on tärkeä pohja koko synnytykselle.

Teemaillan aikana keskustelemme aiheesta ja teemme käytännön harjoituksia.


Teema 4: Kehon fyysinen tasapaino - miten se vaikuttaa vauvan tarjontaan ja synnytyksen kulkuun

Vauvan asento kohdussa on yksi tekijä, joka voi vaikuttaa synnytyksen käynnistymiseen ja sen kulkuun. Käymme läpi, mitkä asiat vaikuttavat vauvan asentoon ja miten siihen voi vaikuttaa. Vauva nimittäin valitsee kohdussa asentonsa itse sen mukaan, miten hänellä on parhaiten tilaa olla. Tähän tilaan voi vaikuttaa esimerkiksi lantion lihasten ja ligamenttien erilaiset kireystilat ja epätasapaino. Vaikka emme voi suoraan vaikuttaa siihen asentoon jonka vauva valitsee, voimme yrittää luoda hänelle enemmän tilaa kohdussa ja auttaa häntä itse valitsemaan synnytyksen kannalta suotuisa asento. Kehon tasapaino voi vaikuttaa esimerkiksi vauvan valintaan perätilasta päätilaan tai päätilassa erilaisiin pään asentoihin.

Keskustelemme aiheesta ja teemme sellaisia harjoituksia, joita voitte jatkaa raskauden aikana itse kotona tasapainon ylläpitämiseksi. Näiden lisäksi erinomainen tuki kehon fyysisen tasapainon ylläpidossa on osteopaattinen hoito raskauden aikana.


Kevään aikataulut löydät täältä.