Synnytyspelko

Synnytyspelko

Joskus synnytys voi jännittää ja tuntua pelottavalta. Pelko voi toisinaan kummuta siitä, ettei oikein tiedä mitä synnytyksen aikana tapahtuu ja miltä se tuntuu. Joskus taas pelko voi kummuta jostain aikaisemmasta, hankalasta synnytyskokemuksesta. Silloin voimme yhdessä pysähtyä käymään läpi kokemuksiasi ja ajatuksiasi ja pohtia, mistä ne kertovat. Pelosta löytyy mielestäni usein paljon hyvää, jos sitä pysähtyy tarkastelemaan syvemmin. Tieto, harjoittelu, ymmärrys ja asioiden äärelle pysähtyminen auttaa usen jo paljon. Pelkoa emme voi emmekä halua kokonaan poistaa, sillä pelon pohjimmainen tehtävä on suojella meitä uhalta. Uskon kuitenkin vahvasti, että voit oppia ymmärtämään pelkoa, elämään sen kanssa ja jopa hyötymään siitä. 

Synnytys on elämässämme jotain ainutlaatuista ja siihen liittyy paljon sellaista, mitä arjessamme emme muuten kohtaa, kuten heittäytymistä, hallinnasta irti päästämistä, voimakkaita fyysisiä tuntemuksia ja mielen kanssa kamppailua. Se voi olla hyvinkin intiimi ja intensiivinen kokemus. Sinua voi auttaa, jos ymmärrät tunteitasi ja ajatuksiasi ja sinulla on tietoa synnytyksestä sekä luottamusta itseesi ja vauvaan. Lisäksi sinua voi auttaa ympäristö, jossa sinun on hyvä ja turvallinen olla sekä ihminen tai ihmisiä jotka kuulevat, ymmärtävät, tukevat ja kannustavat sinua. Ehkä kaipaat itsellesi omia konkreettisia työkaluja, joita voit synnytyksen aikana itse käyttää omalla tavallasi, omaa oloasi helpottaen. Kaikkea tätä tarjoan sinulle mielelläni raskautesi ja synnytyksesi tueksi.

Jos synnytys pelottaa ja kaipaat tukea synnytykseen valmistautumisessa, varaa aika vastaanotolle tai ota yhteyttä. Sinun ei tarvitse olla pelkosi kanssa yksin.