Yksilöllinen synnytysvalmennus 

Yksilöllinen synnytysvalmennus

Yksilölliseen synnytysvalmennukseen voit osallistua missä vaiheessa raskautta tahansa tai jo raskautta suunnitellessasi. Ehkä huomaat, että kaipaat jotakin konkreettista hyvinvointisi tueksi raskausaikana tai haluat omia työkaluja loppuraskauteen ja synnytykseen. Ehkä haluat ymmärtää tunteitasi paremmin tai kaipaat puolueetonta tietoa oman päätöksenteon tueksi. 

Kaikkien valmennusten lähtökohtana on tarjota tukea raskausaikaan ja vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mitä synnytyksen aikana tapahtuu kehossa ja mielessä? Miksi niin tapahtuu? Mitä silloin voimme itse tehdä?

Voimme toiveidenne mukaan käydä läpi läpi synnytyksen vaiheita käytännön kautta, erilaisia synnytykseen vaikuttavia tekijöitä sekä omia keinoja, joita voitte itse käyttää hyvinvoinnin tueksi raskauden ja synnytyksen aikana. Keskustelemme usein paljon kehon ja mielen yhteistyöstä ja miksi sillä on synnytykseen niin suuri merkitys. Voimme käydä läpi myös kipua ja supistustuntemuksia sekä sitä, miksi ne eivät olekaan ihan sama asia. Samalla pääsemme harjoittelemaan tärkeitä taitoja ja apukeinoja jaksamiseen synnytyksen aikana.

Lämpimästi tervetuloa matkalle omaan synnytykseesi! Varaa oma aikasi tästä

Yksilöllinen kertavalmennus

Yksilöllinen kertavalmennus on kahden tunnin tapaaminen kätilön kanssa. Voimme käydä läpi juuri teidän mieltänne painavia asioita raskauden aikana tai vaikkapa juuri ennen synnytystä. Ohjaan mielelläni erilaisissa keinoissa helpottaa omaa oloa ja kerron lisää siitä, miksi niillä on niin suuri merkitys synnytyksen kulkuun. Täydellistä, jos mieltä painaa jokin tai kaipaatte viime hetken tukea ja vinkkejä ennen suurta hetkeä! 

Yksilöllinen synnytysvalmennuspaketti 

Yksilöllinen synnytysvalmennuspaketti on täydellinen lisä neuvolapalveluiden rinnalle. Paketti sisältää kolme kätilön tapaamista ennen synnytystä ja yhden synnytyksen jälkeen. 

Raskauden aikana tapaamiskerroilla ehdimme rauhassa käydä läpi toiveitanne, kysymyksiänne ja ajatuksianne koskien tulevaa synnytystä ja autan teitä valmentautumaan yhdessä. Voimme myös keskustella mahdollisista peloistanne ja löytää keinoja olla pelon kanssa. Saatte kattavasti tietoa siitä, mitkä asiat vaikuttavat synnytyksen kulkuun ja millä tavoin voitte itse vaikuttaa siihen. Sen lisäksi käynnit voivat sisältää käytännön opastusta mm. kivunlievityksiin tai kehoa tasapainoittaviin ja synnytykseen valmistaviin liikeharjoituksiin. Yhteen tapaamiseen voimme halutessasi yhdistää jonkin ihanan hoidon, kuten äitiyshieronnan tai lempeän synnytyksen stimulaatiohoidon. Samalla kuljen raskausmatkaa yhdessä koko perheen kanssa, ollen läsnä teitä varten ja teidän tukena. 

Viimeinen tapaamiskerta sovitaan, kun vauva on syntynyt. Silloin voimme yhdessä käydä läpi synnytystä ja teidän synnytyskokemuksianne. Tämä käynti on mahdollista käyttää myös ennen synnytystä ylimääräisenä tapaamisena, jos niin toivotte.


Voimme tavata joko Kätilön kodissa osoitteessa Kerttulinkatu 20 tai oman kotisi turvassa. Ota yhteyttä ja kysy lisää!